Збірна України програла Чехії в Лізі націй

Ввечері у вівторок, 10 вересня, збірна України програла національній команді Чехії в матчі 2-го туру групового раунду Ліги націй сезону-2024/25. Поєдинок на "Еден Арені" у чеській Празі завершився з рахунком 3:2.

Чеській футболісти вийшли вперед на 21-й хвилині зустрічі — Микола Шапаренко не зумів вибити м'яч з власного штрафного майданчика, внаслідок чого Вацлав Черни бив у дальній кут, а Павел Шульц вдало підставив ногу.

На 37-й хвилині команда Сергія Реброва відігралася — Владислав Ванат головою замкнув подачу Шапаренка з лівого флангу, забивши свій дебютний м'яч за національну команду.

Та вже перед самою перервою чехи знову вирвалися вперед. На 45+2-й хвилині українцям не вдалося вибити подачу з правого флангу за межі штрафного, м'яч підібрав Шульц і точно відправив його у правий кут, оформивши дубль.

Втретє Чехія забила на 80-й хвилині — Томаш Соучек реалізував пенальті після того, як Микола Матвієнко зіграв рукою у власному карному майданчику під час подачі з лівого флангу.

На 84-й хвилині "синьо-жовті" скоротили відставання в рахунку — Георгій Судаков на дальній стійці головою замкнув подачу Віктора Циганкова з правого флангу. Проте оминути поразку підопічним Реброва не вдалося.

Нагадаємо, що у цьому розіграші українська збірна Ліги націй виступає у Дивізіоні B, де її суперниками є Чехія, Грузія та Албанія. У стартовому турі Україна програла Албанії (1:2), а Грузія знищила Чехію (4:1).

У паралельному матчі другого туру Албанія вдома мінімально поступилася Грузії (0:1). Тепер, двох турів, Грузія з 6 очками лідирує у квартеті. Албанія та Чехія мають у своєму активі по три бали, а Україна з нулем у графі залікових пунктів йде останньою.

У третьому турі Ліги націй українці 11 жовтня зіграють проти Грузії. Того ж дня Чехія прийматиме Албанію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.09.2024 00:43