Фото: "Фокус"

"Зброя за $20 тисяч знищила танк за $5 мільйонів": ЗСУ розвіяли міф про "російську гордість"

Російська армія втратила щонайменше 15 своїх основних бойових танків Т-90М за час війни в Україні. "Непереможність" і "досконалість" цього танка виявились міфами.

Про це розповів представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗС України старший лейтенант Андрій Рудик в Military Media Center.

На сьогоднішній день окупанти втратили в Україні 15 одиниць Т-90М.

"Це лише мова про ті випадки, які мають беззаперечні докази у вигляді фото та відео фіксації. Цілком імовірно, що окупанти втратили значно більше одиниць Т-90М. Зараз ворог практично не використовує їх під час ведення бойових дій", — сказав Андрій Рудик.

Ввперше Т-90М був знищений військовослужбовцем бригади територіальної оборони Харкова за допомогою шведської ручної гармати Carl Gustav.

"Сталося це ще 4 травня 2022 року поблизу Старого Салтова, що на Харківщині. Зброя за $20 тисяч знищила машину за $5 мільйонів", — розповів експерт.

Нагадаємо, міністерство оборони Великої Британії показало відео бойових стрільб танків Challenger 2. Їх вже незабаром планують передати Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2023 15:29