Фото: прес-служба ДБР

Здав окупантам місцевих силовиків та військових: ДБР повідомило про підозру екс-поліцейському з Харківщини

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру колишньому правоохоронцю з Куп’янського району. Під час окупації селища Шевченкове екс-посадовець пішов на співпрацю з ворогом і почав служити у створеному ними каральному органі.

Про це йдеться у прес-службі ДБР. Слідство встановило, що зрадник, аби вислужитися перед загарбниками, зрадник письмово повідомив окупаційній владі інформацію про місцевих воїнів та правоохоронців.

"Спочатку його призначили дільничним інспектором у так звану народну міліцію, потім підвищили до уповноваженого групи карного розшуку. За свою роботу отримував від окупантів по 45 тисяч рублів щомісяця. Гроші відпрацьовував патрулюючи вулиці та затримуючи місцевих патріотів. Під час звільнення регіону фігурант втік до Росії", — повідомили у ДБР.

Колишній правоохоронець підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, нещодавно у деокупованому селищі Куп’янськ-Вузловий Харківської області поліцейські затримали перевдягненого в цивільне російського військового. Він воював проти України у складі 27-ї мотострілецької бригади РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2023 21:14