Затримання агента ФСБ на Донеччині. Джерело: СБУ

Здавав позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом: на скільки років засудили російського агента

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України реальний термін ув’язнення отримав ще один агент ФСБ. Він збирав розвідувальні дані про дислокацію та переміщення Сил оборони на Донеччині.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Насамперед він намагався виявити та передати окупантам вогневі позиції й опорні пункти підрозділів ЗСУ в районах Бахмута, Авдіївки та Торецька. Його затримали в результаті контрдиверсійних заходів на території області у грудні 2022 року. Тоді він намагався сховатися від правоохоронців на території власного домоволодіння", — йдеться в повідомленні.

Також під час обшуку в оселі затриманого виявлено прихований у стіні мобільний телефон, який він використовував для законспірованої комунікації з агресором. Суд призначив йому 15 років тюрми. Як встановило слідство, зловмисником виявився 32-річний мешканець Торецька.

"На початку повномасштабного вторгнення Росії його дистанційно завербували для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Для збору інформації зрадник об’їжджав фронтову територію як пересічний громадянин і приховано фіксував локації українських захисників. Інформацію передавав "зв’язковій" із тимчасово окупованої частини Донеччини. Нею виявилась так звана "заступниця Горлівського відділу МДБ ДНР", яка "звітувала" про перед кадровими співробітниками ФСБ", — розповіли подробиці в СБУ.

Там додали, що розвідувальні дані загарбники використовували для планування власних бойових операцій і диверсійних вилазок проти українських військ на східному фронті.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за державну зраду, вчинена в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, що контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну інформаторку Федеральної служби безпеки РФ, яка коригувала ворожі удари по Силах оборони на Донеччині. Відомо, що фігурантка справи "зливала" геолокації підрозділів ЗСУ в районі Краматорська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 21:55