Фото: Служба безпеки України

На Донеччині затримали агентку ФСБ, яка працювала на рашистів через "зв’язкового" з УПЦ МП

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну інформаторку Федеральної служби безпеки РФ, яка коригувала ворожі удари по Силах оборони на Донеччині. Відомо, що фігурантка справи "зливала" геолокації підрозділів ЗСУ в районі Краматорська.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що "зв’язковим" зловмисниці був колишній настоятель одного з храмів УПЦ МП на Донеччині, який на початку повномасштабного вторгнення Росії виїхав до країни-агресорки та почав працювати на ФСБ.

За матеріалами слідства встановлено, що раніше затримана була помічницею клірика, а після його втечі до Росії продовжила тримати із ним контакт. 

Куратором зловмисниці від ФСБ було призначено ексочільника розвідки артилерії 100-ї окремої мотострілецької бригади окупантів. За його вказівкою зловмисниця виконувала збір розвідувальної інформації на користь країни-агресора, а одержані відомості передавала до Росії через заздалегідь відпрацьований анонімний чат в популярному месенджері.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність ворожої поплічниці та затримали її у власному помешканні у селищі Красноторка. Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон та планшет, які вона використовувала для передачі розвідданих окупантам.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру. Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, днями голова СБУ Василь Малюк розповів подробиці унікальної спецоперації з ліквідації російського штабу на Поліссі в березні 2022 року, що посприяло звільненню Київщини. Зазначається, що у штабі розташовувалось керівництво російських військ, які наступали на Київ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.12.2023 11:16