Фото: Zelenskiy / Official

Зеленська у Давосі презентувала українську формулу миру

Перша леді України Олена Зеленська презентувала українську формулу миру на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Зеленська закликала світ об'єднатися проти російської агресії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, передає TrueUA.

Гарант подякував Зеленській за те, що розповідає правду про війну в Україні міжнародним партнерам.

"Правда про повномасштабну війну проти нашої країни продовжує звучати. Російська формула війни всім відома: терористичні акти, геноцид, воєнні злочини та руйнування критично важливої інфраструктури. Українська формула миру натомість містить десять пунктів, які зможуть зробити життя України та всього світу безпечним і справедливим. Дякую Олені, що презентувала українську формулу миру. Робимо все для перемоги України", — розповів очільник держави.

Також на офіційному сайті форуму зауважили, що Зеленська закликала світових лідерів та бізнес об'єднатися задля підтримки України. Під час свого виступу перша леді України наголосила, що зараз людство стоїть перед загрозою краху світу. У тому числі через те, що для Росії немає нічого забороненого.

"Російська агресія ніколи не була спрямована на те, щоб обмежитись українськими кордонами, вона піде далі і криза розшириться, якщо агресор не програє", — наголосила Зеленська.

Українська формула миру передбачає 10 пунктів:

  1. Радіаційна та ядерна безпека.
  2. Продовольча безпека.
  3. Енергетична безпека.
  4. Звільнення всіх полонених і депортованих.
  5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.
  6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.
  7. Повернення справедливості.
  8. Протидія екоциду.
  9. Недопущення ескалації.
  10. Фіксація закінчення війни.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський у виступі перед учасниками "Групи двадцяти" представив пропозиції України щодо досягнення миру з Росією.

Політика, 17.01.2023 18:18