Зеленський анонсував хороші новини щодо роботи ППО у 2023 році

31 ГРУДНЯ 2022 07:32

Наступного року українська система протиповітряної оборони стане ще сильнішою та результативною. Це гарантуватиме не лише безпеку нашої держави, а й всього континенту.

Як повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення, це питання обговорювалося під час 45-го за цей рік засідання Ставки верховного головнокомандувача, пише TrueUA.

"Цьогоріч ми не лише зберегли нашу протиповітряну оборону — ми її зробили найсильнішою, ніж будь-коли. Але в новому році українська ППО стане ще сильнішою, ще результативнішою. Українська ППО може стати найпотужнішою у Європі, і це буде гарантією безпеки не лише для нашої держави, а й для всього континенту", — зазначив президент.

США передадуть Україні Patriot

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до США 21 грудня Білий дім оголосив, що надасть Україні потужний пакет військової допомоги на 1,85 мільярда доларів. Відомо, що в цю суму входить одна батарея Patriot, яка містить чотири пускові установки та все необхідне обладнання до них. У Пентагоні заявили, що українські військові вчитимуться керувати Patriot декілька місяців.

Що відомо про Patriot 

Patriot — це мобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) та система протиракетної оборони, яка дозволяє збивати ракети до того, як вони вразять ціль. Батареї Patriot також здатні завдавати ударів по повітряних цілях, наприклад, по літаках. Назва комплексу Patriot розшифровується як Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (Радар стеження з фазованими гратами для перехоплення мети).

Patriot складається з ракети, пускової установки, радіолокаційної установки, станції управління, блоку електрогенератора та щогли високочастотної антени. У цьому радіолокаційні системи Patriot дозволяють ефективніше визначати, хто "друг", хто "ворог". Сама ЗРК переміщається вантажівками. У документах НАТО йдеться про те, що Patriot здатна обороняти від ударів балістичних ракет район радіусом від 15 до 20 кілометрів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що західні партнери нададуть нашим ЗСУ наступного року ракети ATACMS, танки та сучасні ударні дрони.

Війна, 31.12.2022 07:32