Олександр Сирський. Фото з Telegram

Зеленський хотів звільнити Сирського, але передумав: у "Forbes Україна" назвали причину

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський міг бути звільнений зі своєї посади з ініціативи Офісу президента. Проте після початку операції Сил оборони в Курській області Російської Федерації ці плани поставили на паузу.

Про це повідомляє "Forbes Україна" з посиланням на джерела в "оборонному секторі влади". За інформацією співрозмовників видання, владу у Сирському не влаштовувало те, що генерал начебто "прохолодно ставиться" до розвитку БпЛА у війську.

Ідея створення Сил безпілотних систем належала президентові Володимиру Зеленському, а не Сирському, а очолив їх генерал Вадим Сухаревський. Головнокомандувач ЗСУ вважає його конкурентом, стверджує наближений до верхівки СБС співрозмовник. Проте сам Сухаревський немає наміру очолити українські Збройні сили, зазначає джерело Forbes.

Непрості стосунки між Генштабом і Сухаревським начебто загострились після того, як начальником штабу Сил безпілотних систем призначили скандального Романа Гладкого. Його призначення, як зазначають джерела, не було ідеєю Сухаревського, який його "в очі ніколи не бачив". Водночас він пропонував Генштабу своїх кандидатів, але їх не ипогоджували.

Стосунки між Генштабом і Силами безпілотних систем "потеплішали" після того, як Сухаревський попросив Зеленського підійняти на Ставці питання повільного створення СБС, після чого глава держави підписав закон про офіційне створення роду військ.

А між Зеленським і Сирським напруга зникла після початку операції в Курській області РФ. Тож наразі, за словами співрозмовника в оборонному секторі, Сирського "ніхто не чіпатиме".

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський опублікував допис на своїй сторінці у Facebook, в якому повідомив, що у Збройних силах відчувається позитивна динаміка знищення цілей ворога ударними дронами. Підрозділам безпілотних систем приділяють особливу увагу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 17:24