Фото: Telegram Олександра Сирського

Генерал Сирський проїхав усією лінією зіткнення на Бахмутському напрямку (фото)

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський відвідав військові частини, які тримають весь бахмутський фронт. Він розповів, що на цьому напрямку російські загарбники зазнають значних втрат.

Про це Сирський повідомив у Telegram.

"Бахмутський напрямок. Наша оборона триває. Проїхав всією лінією зіткнення, був у частинах, які тримають весь бахмутський фронт. Тут ми працюємо разом з командирами та воїнами над плануванням операцій, штурмових дій та оборони, контролюємо ситуацію безпосередньо на місцях... Ми б‘ємо ворога, часто несподівано для нього, і продовжуємо утримувати стратегічні рубежі", — зазначив він.

Водночас Сирський додав, що воїни, які здійснюють активні штурмові дії з захоплення позицій росіян, отримують заохочення та винагороду.

"Росіяни зазнають великих втрат, ми знищуємо їх кадровий та наступальний потенціал", — наголосив командувач.

Нагадаємо, українські військові неодноразово пояснювали, що Бахмут потрібно тримати, адже у випадку відступу ЗСУ Росія кине окупантів на інші напрямки — й вони продовжать наступ на українські міста. Водночас, кажуть захисники, що вони у Бахмуті зіткнулися із війною "дещо іншого характеру, ніж бачили раніше". Зокрема, росіяни атакують переважно малими групами по п'ять-шість людей, котрі під прикриттям артилерії намагаються проникнути в наші бойові порядки та вступити в контактні стрілецькі бої. Захисники наголошують, що відповідають тим же.

Раніше ми розповідали, яким був Бахмут до наступу російських окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2023 23:58