Фото: Генштаб ЗСУ

Війна іншого характеру: якою тактикою ворог намагається захопити Бахмут

Воїни Збройних сил України на Бахмутському напрямку стримують та знищують значні сили російських загарбників. У Бахмуті українці зіткнулися із війною "дещо іншого характеру, ніж бачили раніше".

Про це заявив командир окремої бригади Сил Територіальної оборони ЗСУ полковник Дмитро Заворотнюк. 

За його словами, Бахмут потрібно тримати, адже у випадку відступу росіян кинуть на інші напрямки й вони продовжать наступ на українські міста. 

"У Бахмуті ми зіткнулися з війною дещо іншого характеру, ніж бачили раніше. Росіяни атакують переважно малими групами по п'ять-шість людей, котрі під прикриттям артилерії намагаються проникнути в наші бойові порядки та вступити в контактні стрілецькі бої. Ми відповідаємо тим же", — сказав Заворотнюк.

Полковник зауважує, що ключовим аспектом є саме рівень бойової підготовки, злагодженість підрозділу та мотивація особового складу.

"Я пишаюся, що з цим у нас в бригаді все гаразд, адже всі розуміють, що ворога потрібно зупинити та знищити!" — наголосив командир.

Нагадаємо, у британській розвідці повідомляли, що армія РФ знизила активність наступальних дій і скоротила чисельність військ навколо Донецька. Це відбувається, найімовірніше, для того, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський напрямок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 19.04.2023 11:44