Фото: Слово і діло

"Напис "діти" неможливо було не помітити": Зеленський нагадав про річницю трагедії в драмтеатрі Маріуполя

Рік тому російські загарбники атакували Драматичний театр у Маріуполі, де переховувалися мирні жителі від бомбардувань. Президент Володимир Зеленський пообіцяв покарати винних в трагедії.

Про це йдеться у зверненні президента Володимира Зеленського.

Рік тому, 16 березня 2022 року, росіяни скинули потужну бомбу на Драматичний театр Маріуполя.

"Поруч із будівлею був напис Діти, який неможливо було не помітити. Там ховалися від обстрілів сотні людей. Крок за кроком ми йдемо до того, щоб забезпечити повну відповідальність держави-терориста за скоєне проти нашої країни, нашого народу", — наголосив глава держави.

Нагадаємо, на момент атаки росіян на Драматичний театр Маріуполя у бомбосховищі було 1000 людей. За декілька днів стало відомо, що в Маріуполі росіяни знищують докази вбивства цивільних в укритті під Драматичним театром. 20 травня росіяни завершили розбір завалів Драмтеатру в Маріуполі, тож тепер визначити кількість загиблих неможливо.

30 червня міжнародна організація Amnesty International заявила, що розслідувала знищення Маріупольского драматичного театру, дійшла висновку, що окупанти свідомо скинули бомбу на театр, знаючи, що там переховуються сотні мирних мешканців.

Нагадаємо, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко показав, який вигляд має зруйноване росіянами місто з висоти, яке перебуває під окупацією загарбників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2023 10:04