Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський оголосив про старт нової економічної платформи "Зроблено в Україні": що вона передбачає

В України стартує економічна платформа "Зроблено в Україні". Вона створена для зміцнення економічних зв'язків між державою та підприємцями.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на форумі 26 лютого.

"Я радий оголосити сьогодні про старт нашої нової економічної платформи, а отже нової економічної політики. Політики "Made in Ukraine", політики "Зроблено в Україні". І ми розпочинаємо нову сторінку нашої економічної історії зі слів вдячності. Україна вдячна своїм підприємцям, Україна вдячна кожному, чий бізнес працює в Україні та створює робочі місця. Україна вдячна за кожен товар, кожну послугу, які вироблені в Україні. Україна вдячна всім, хто забезпечує економічну основу для життя нашої держави. Для спротиву наших воїнів, тобто для досягнення цілей у війні",  сказав гарант.

Президент підкреслив, що для перемоги Україні необхідно розвивати виробництво українських товарів та працювати над експортом. 

"Ми вже зробили значні речі для модернізації та спрощення роботи державних інституцій, щоб інституції сприяли ефективності нашої економіки. Зараз маємо додати ще інструментів", — зазначив Зеленський.

Що передбачає платформа "Зроблено в Україні"?

Перше — ця платформа має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави та підприємців.

"Тут має мають бути представлені інтереси кожного, хто працює в Україні, хто працює прозоро і заради України, той, хто сплачує податки в Україні та не працює в Росії", — пояснив глава держави.

Друге — якнайбільше українських підприємств мають зберегти та масштабувати свою роботу. 

"Ми повинні зробити все можливе, щоб як найбільше українських підприємств змогли зберегти та масштабувати свою роботу. Я доручив Кабінету Міністрів України розробити кілька практичних кроків", — пояснив український лідер.

Третє — платформа "Зроблено в Україні" допоможе узгодити абсолютно сучасний моральний договір між суспільством та бізнесом, між державою та бізнесом.

Глава держави також зазначив, що триває робота і над іншими державними програмами, які дадуть змогу вітчизняному виробнику масштабувати роботу.

"Це державні гранти, кредити, стимулювання виробництва, попиту через український кешбек, допомоги на зовнішніх ринках", — підсумував президент.

Нагадаємо, українські підприємці можуть отримати ваучер на суму до 2 500 євро в межах проекту UkraineReady4EU. Його мета — допомогти бізнесу залучити ваучерну підтримку для виходу на Єдиний європейський ринок. Загальний бюджет проекту — 3,75 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.02.2024 14:44