Фото: Мінцифри

Українцям нададуть до 2,5 тисяч євро на розвиток власного бізнесу: хто і як може отримати

Українські підприємці можуть отримати ваучер на суму до 2 500 євро в межах проекту UkraineReady4EU. Його мета — допомогти бізнесу залучити ваучерну підтримку для виходу на Єдиний європейський ринок. Загальний бюджет проекту — 3,75 мільйонів євро.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації України.

Зазначається, що у межах UkraineReady4EU відберуть півтори тисячі українських компаній малого та середнього бізнесу (МСБ). Вони отримують ваучер, який можна використати для участі в торговельних місіях, брокерських заходах, міжнародних виставках. А також для організації стенда на міжнародних виставках та інших заходах, які сприяють налагодженню партнерства з іноземним бізнесом країн-членів Європейського Союзу. 

Мінцифри зауважує, що стати учасниками проекту можуть українські компанії МСБ, а також стартапи, які: 

  • розташовані та провадять свою діяльність на підконтрольній Україні території або релокувалися до країн Євросоюзу, але зареєстровані в Україні;
  • зареєстровані відповідно до українського законодавства;
  • не перебувають у процесі ліквідації або припинення господарської діяльності;
  • відповідають європейському визначенню МСБ.

Подати заявки на участь у проекті можна до 30 червня 2025 року. Наприкінці кожного місяця подані заявки оцінить Відбіркова комісія в складі 6 партнерів Консорціуму UkraineReady4EU.

Нагадаємо,  раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що у 2024 році в Україні й надалі працюватиме найсуттєвіший інструмент фінансової підтримки бізнесу — програма "Доступні кредити 5-7-9". Вона дозволяє використовувати бізнесу ліквідність банків за доступними відсотками. Так, у 2024 році на цю програму виділили 18 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.02.2024 11:00