Фото: nta.ua

Siemens закриває свій бізнес у Росії

Німецький концерн Siemens оголосив, що йде з російського ринку через війну в Україні. Компанія завершує процедуру згортання всієї промислової діяльності на території Російської Федерації.

Про це йдеться у звіті компанії, пише "Інтерфакс".

Відомо, що ініціювати процедуру добровільної ліквідації планують до кінця цього місяця. Компанія припинить свою діяльність у Росії відповідно до нормативних вимог та міжнародних санкцій.

Причина виходу Siemens з російського ринку пов'язана з неможливістю продовжувати свою звичайну діяльність, пов'язану з імпортом товарів у РФ.

Варто зазначити, що у 2023 році виторг компанії у Росії становив понад три мільйони доларів. У 2022 році — 66 мільйонів доларів. 

"На балансі компанії майже не залишилося активів, крім дебіторської заборгованості та грошових коштів на рахунках. Компанія нагадала, що у зв'язку із санкціями ЄС щодо Росії Siemens AG у березні 2022 році призупинив нові замовлення і постачання в країну", — йдеться у звіті.

Що відомо про діяльність компанії Siemens у Росії

Компанія розпочала роботу в Російській Федерації ще в середині XIX століття. Співпраця продовжувалася і в період СРСР.

На кінець 2023 року у РФ було зареєстровано 18 структур, пов'язаних із компанією Siemens. Станом на зараз частина з них ліквідована або перебуває в процесі ліквідації, ще частина — змінила своїх власників.

Siemens, зокрема, займається операціями у сфері автоматизації та цифровізації для промисловості, інтелектуальної інфраструктури, транспорту, розподілених енергосистем.

Варто додати, що у січні 2024 року вісім міжнародних компаній завершили процес виходу з російського ринку шляхом продажу або ліквідації діяльності у РФ.

Нагадаємо, шведський музичний сервіс Spotify остаточно припинив роботу у Росії. Компанія ліквідувала свою російську юридичну особу 14 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.02.2024 17:57