Фото: росЗМІ

Найбільший банк Кіпру вийшов із російського ринку

Найбільший банк Кіпру закрив свої представництва в Москві та Санкт-Петербурзі. Йдеться про Bank of Cyprus.

Про це повідомляє The Moscow Times

"22 січня Bank of Cyprus закрив свої представництва у Москві та Санкт-Петербурзі. З цього моменту банк припиняє акредитацію своїх відділень у країні", — пише видання.

З початку 2024 року вже третій іноземний банк закривається в Росії. Загальна кількість таких фінансових установ у країні зменшилася до 23.

"На початок 2022 року у реєстрі акредитованих представництв налічувалося 37 іноземних кредитних організацій. З початком війни в Україні вони почали закриватися: дев'ять — у 2022 році, три — у 2023 році та ще три — з початку 2024 року", — зазначає The Moscow Times. 

Так, представництва іноземних банків Росії не мають права проводити банківські операції, включаючи відкриття рахунків, залучення коштів клієнтів, здійснення переказів і валютних операцій. Вони діють як відокремлені підрозділи, які мають інтереси кредитної організації, але є самостійними юридичними особами.

Варто зазначити, що скорочення обсягу бізнесу західних банків Росії пов'язані з санкціями та скороченням товарообігу. За даними Bloomberg, до кінця 2023 року активи іноземних кредитних організацій у Росії скоротилися до 66 мільярда доларів. Це вдвічі менше, ніж у 2021 році й майже вчетверо менше, ніж у 2012 році.

Нагадаємо, шведський музичний сервіс Spotify остаточно припинив роботу у Росії. Компанія ліквідувала свою російську юридичну особу 14 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.01.2024 15:46