Фото: Офіс президента

Зеленський анонсував створення Всеукраїнської економічної платформи: яка її мета

Президент Володимир Зеленський 26 січня оголосив про заснування Всеукраїнської економічної платформи. Її головна мета — полегшення комунікації з підприємцями.

У своєму вечірньому відеозверненні український гарант зазначив, що до платформи зможуть долучитися представники малого, середнього та великого бізнесу із різних регіонів країни.

"Засновуємо Всеукраїнську економічну платформу, на якій буде представлений і малий бізнес, і середній, і великий. І різні регіони нашої держави. І інвестори, і релоковані підприємства. "Зроблено в Україні" — це не просто бренд, це велика спільнота людей, мільйони українців і українок, які працюють на підприємствах. І це наші люди, які засновують підприємства, які створюють робочі місця для інших. Уся спільнота нашого бізнесу буде представлена на новій платформі", — йдеться у повідомленні.

За його словами, роботу платформи має організувати уряд разом з Офісом президента, обласними державними адміністраціями та експертами.

"Головне завдання — щоб це був інструмент дієвої комунікації. Щоб спілкування завжди підтримувалось операційними рішеннями — тим, що державні інституції роблять або змінюють, і тим, що створить нову, нормальну історію відносин, зокрема, між правоохоронцями та підприємцями", — додав він.

Крім того, глава держави підписав укази, які дозволять створити Раду з підприємництва та всеукраїнську платформу для активізації підприємництва, "як це визначено, зокрема, нещодавнім рішенням РНБО".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Офісі генпрокурора вивчають рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО), яке стосується тримісячного мораторію на проведення процесуальних дій, що можуть заблокувати роботу підприємств. Також департаменти готують відповідні рекомендації, які будуть застосовувати на практиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.01.2024 22:09