Колаж Delo.ua

В Офісі генпрокурора готують рекомендації щодо рішення РНБО для бізнесу: деталі

У Офісі генпрокурора вивчають рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО), яке стосується тримісячного мораторію на проведення процесуальних дій, що можуть заблокувати роботу підприємств. Також департаменти готують відповідні рекомендації, які будуть застосовувати на практиці.

Таку заяву зробив генпрокурор Андрій Костін під час спільного брифінгу з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком за підсумками зустрічі представників Офісу генпрокурора з провідними бізнес-асоціаціями, пише "Укрінформ".

"Зараз наші департаменти вивчають рішення РНБО, тобто ми готуємо певні рекомендації, тому що рішення РНБО — це зрозумілий сигнал, це рекомендації до застосування у практичній діяльності", — заявив він.

Костін проінформував, що прокурори у найкоротший термін підготують рекомендації з урахуванням норм Кримінального процесуального кодексу, щоб усі чітко зрозуміли, як працювати протягом цих трьох місяців.

За його словами, протягом тримісячного періоду процесуальні керівники мають прийняти рішення стосовно кримінальних проваджень, які порушені, але по яких тривалий час не проводяться слідчі дії.

Варто зазначити, що 23 січня РНБО рекомендувала Офісу генпрокурора, ДБР, Нацполіції, БЕБ та СБУ провести у тримісячний строк аудит вжитих щодо суб'єктів господарювання обмежувальних заходів у кримінальних провадженнях та визначити доцільність їх застосування, як і актуальність відображення інформації про них у публічних електронних реєстрах. Також рекомендовано утримуватися протягом трьох місяців від проведення процесуальних дій у кримінальних провадженнях, якщо таке застосування може заблокувати підприємницьку діяльність.

Нагадаємо, в Україні планують змінити механізм зарахування податку на доходи фізичних осіб. Наразі розглядаються декілька підходів. Перевага надається "європейському" варіанту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.01.2024 16:50