Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський повідомив про розмову з прем'єром Британії: деталі

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Глава держави подякував за незмінну оборонну та політичну підтримку Сполученого Королівства, що надається нашій країні в умовах повномасштабної російської агресії.

Про це йдеться у повідомленні президента у Telegram.

Зеленський поінформував Сунака про пріоритетні потреби для підвищення оборонних спроможностей українських воїнів і посилення українського повітряного щита після візитів на лінію фронту на Півдні та Сході України.

"Обговорили подальшу макрофінансову підтримку України та скоординували кроки напередодні важливих міжнародних заходів. Окремо торкнулися питань євроатлантичної інтеграції України, відзначили важливість проведеної в жовтні зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики на Мальті та обговорили подальші кроки з імплементації Української формули миру", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні також Володимир Зеленський провів розмову з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Лідери двох країн обговорили актуальні проблеми й, зокрема, подальшу оборонну співпрацю. Глава держави також схарактеризував німецькому канцлеру ситуацію на полі бою, розповів про ранкове відвідання Куп’янська, а також Херсона, Миколаєва й Одеси напередодні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.11.2023 15:51