Володимир Зеленський. Джерело: Telegram

Зеленський поспілкувався з Шольцом: подякував за "зимовий пакет"

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Лідери двох країн обговорили актуальні проблеми.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах.

"Обговорили подальшу оборонну співпрацю. Вдячний за потужний "зимовий" оборонний пакет від Німеччини, включно з чотирма системами IRIS-T, і за багаторічну програму фінансової допомоги. Це найкращі сигнали неослабної підтримки Німеччини. Дуже ціную те, що всі наші домовленості виконуються", — зазначив український лідер.

Він також схарактеризував німецькому канцлеру ситуацію на полі бою, розповів про ранкове відвідання Куп’янська, а також Херсона, Миколаєва й Одеси напередодні.

"Також розказав про ситуацію в Чорному морі, функціонування "зернового коридору" та про зусилля, необхідні для подальшого захисту цивільного судноплавства", — додав Зеленський.

Президент України подякував за участь Німеччини в імплементації "Формули миру", зокрема, за участь радника в зустрічі на Мальті та готовність узяти участь у наступній зустрічі.

"Наголосив на важливості забезпечення єдності всередині Європейського Союзу щодо схвалення переговорів про приєднання України та виділення 50 мільярдів євро допомоги на наступні роки", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні ж, 30 листопада, під час робочої поїздки на Харківщину президент України Володимир Зеленський побував у передовому командному пункті оборонців Купʼянська. Там він вручив державні нагороди військовим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.11.2023 14:37