Кирило Буданов. Джерела: ГУР МО

Зеленський присвоїв Буданову звання генерал-лейтенанта

Президент Володимир Зеленський присвоїв керівнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилу Буданову нове звання — генерал-лейтенанта.

Про це свідчить відповідний указ, який опублікували на сайті українського президента. Ця подія сталася в День воєнної розвідки України, який відзначають якраз сьогодні — в четвер, 7 вересня,

"Присвоїти військове звання генерал-лейтенанта генерал-майору Буданову Кирилу Олексійовичу – начальнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України", — йдеться в документі.

скріншот

Скріншот з сайту Офісу президента

Що відомо про керівника ГУР Кирила Буданова

Кирило Буданов народився 4 січня 1986 року в Києві. Військову освіту здобув в Одеському інституті Сухопутних військ (2007), після закінчення якого служив у підрозділах спеціального призначення Головного управління розвідки Міноборони.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав три поранення. У середині 2020 року став заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України. 5 серпня 2020 року очолив Головне управління розвідки, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та комітет з питань розвідки при Президентові України.

Під керівництвом Буданова українська розвідка здійснила цілу низку успішних операцій. Багато з них, зі зрозумілих причин, тримають у таємниці. З тих, що відомі, — звільнення острова Зміїного, повітряний міст на Маріуполь, звільнення Харківської області, оборона Київської області тощо.

Рашисти вважають Буданов одним із найбільших ворогів кремлівського режиму. Загалом на його життя вчинили понад десяток замахів.

Нагадаємо, що в червні російська пропаганда вигадала фейк про смерть Кирила Буданова. Тоді в Росії заявляли, що начальник ГУР нібито помер після ракетної атаки. Також придумали маячню, що в Українському домі нібито вже готували церемонію поховання. Джерелом такої новини "називали" співробітників ГУР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2023 12:59