Галина Михайлюк. Джерело: Верховна Рада України

Зеленський призначив Галину Михайлюк своїм представником у Верховній Раді: що про неї відомо

Президент України Володимир Зеленський призначив свого нового представника у Верховній Раді. Ним стала народна депутатка Галина Михайлюк.

Про це свідчить указ №823, який опублікували на сайті Офісу президента України.

"Призначити Михайлюк Галину Олегівну представником президента України у Верховній раді України (за згодою)", — йдеться у документі.

Указ датований сьогоднішнім днем, 20 грудня 2023 року.

Скріншот указу президента

Скріншот указу президента

Що відомо про Галину Михайлюк

Народилася 1987 року в Києві. Закінчила Одеський державний економічний університет за спеціальністю "Банківська справа", а також аспірантуру кафедри цивільного права Національного університету "Одеська юридична академія". Навчалася в Університеті Йорка (Велика Британія, міжнародне корпоративне та комерційне право).

Михайлюк обрали народною депутаткою від "Слуги народу" за номером 47 у партійному списку. З 2019 року вона є заступницею голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Вона також є співголовою депутатських груп із міжпарламентських зв'язків з Японією й Австралією. Доктор юридичних наук (2018), правознавець. Виступає радником із питань підготовки законів Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Нагадаємо, раніше з цієї посади звільнили народного депутата від партії "Слуга народу" Федора Веніславського. Причиною цього він назвав високу зайнятість військовими проектами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.12.2023 11:58