Фото: Офіс президента

Зеленський про мобілізацію: керівництво ЗСУ сформувало запит, все йде за планом

Президент Володимир Зеленський заявив, що запит на мобілізацію сформувало керівництво Збройних Сил України, і наразі мобілізаційний процес йде за планом. 

В інтерв'ю колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін очільник держави розповів, що запит на кількість мобілізованих формує керівництво ЗСУ, натомість влада забезпечує військовослужбовців зброєю, одягом та сучасними технологіями.

"Ми можемо давати зброю, одяг, сучасні технології, я повинен знаходити гроші на це виробництво, заохочувати партнерів на це. Але тактичні дії, скільки потрібно на фронті людей — потрібно, щоб формулювало завжди військове керівництво. Військове керівництво сформулювало цифри, я їх бачив, і сьогодні вони йдуть за цим планом", — зазначив президент.

Водночас Зеленський прокоментував й ідею журналістки щодо запровадження лотереї для відбору людей для мобілізації, як це колись практикувалося у США. Таке припущення журналістка озвучила у ході інтерв'ю.

"Проговорювали, що була така лотерея колись. Я вважаю, що це не дуже етично щодо тих, хто на фронті вже і не дуже справедливо, якщо чесно, для всіх. Ця лотерейна історія була в США, але це була війна не на вашій території і не за існування США. Це не екзистенційний виклик, це інші речі. Україна бореться за виживання. І там, де стоїть "вижити" і "лотерея" – в мене немає знаку "дорівнює", більше знаків питання", — наголосив гарант.

Зеленський додав, що на сьогодні потрібно "робити все, щоб думати про людей і більше, більше технологій".

"Ми все одно підготуємо документ, спробуємо зробити все, щоб цей документ впав на стіл представникам Росії, щоб потужні країни різні спробували справедливо закінчити цю війну. Безумовно, в якихось різних форматах і діалогах. Безумовно, повністю війна не закінчиться так, щоб ми завтра всі були щасливі з закінченням війни для кожного. Так воно швидко не робиться. Але документ може бути підготовлений, де частина питань вирішується вже не кулями, а тим чи іншим форматом діалогу", — сказав президент.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні є лише одна модель для переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним. Це міг би бути тристоронній договір з посередниками, як це було під час домовленостей щодо зернового коридору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.06.2024 19:10