Фото: Офіс президента

Зеленський назвав єдину можливу модель перемовин з Путіним

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні є лише одна модель для переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним.

Таку заяву гарант зробив під час інтерв'ю Труді Рубін із The Philadelphia Inquirer.

За словами гаранта, єдиною можливою моделлю переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним міг би бути тристоронній договір з посередниками, як це було під час домовленостей щодо зернового коридору.

"Україна може знайти модель, в якій можна знаходити рішення. Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з Росією, а з ООН та Туреччиною. Вони, своєю чергою, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами, а потім відповідну угоду підписувати з РФ. І так воно спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими є ООН та Туреччина", — пояснив президент.

Так, на думку гаранта, і в територіальній цілісності, і в енергетиці, і в судноплавстві може бути використана відповідна модель, коли країни з різних континентів готують рішення щодо тієї чи іншої кризи.

"А потім цей документ, якщо він влаштовує Україну, так само повинен розбиратися з представниками РФ. Покищо у нас є тільки така модель", — зауважив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявляв, що Україна сяде за стіл переговорів із Росією тільки тоді, коли війська країни-агресорки покинуть територію нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.06.2024 17:21