Фото: Офіс президента

Зеленський про ситуацію на фронті: "Продовжуємо збільшувати територію нашого контролю"

На сьогодні ключові російські зусилля зосереджені у Донецькій області. Водночас українські військові продовжують брати під контроль території у Курській області РФ.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

За словами очільника держави, найважча ситуація наразі на Покровському напрямку. Там ворог зосередив найбільше своїх сил.

"Найголовніше. Фронт. Була доповідь Головкома. Покровський та інші напрямки на Донеччині. Надзвичайно складно, ключові російські зусилля та найбільші сили зосереджені саме там, і дуже важлива зараз стійкість кожного нашого підрозділу, наша здатність знищувати окупанта. Я хочу подякувати кожному солдату, кожному командиру, які тримають позиції", — зазначив гарант.

Водночас, як зазначив президент, Сили оборони України продовжують брати під контроль російські землі на Курщині та поповнювати свій обмінний фонд.

"Ми продовжуємо збільшувати територію нашого контролю у визначених районах поряд із кордоном України. Сьогодні теж, як і щодня, є поповнення нашого обмінного фонду. Дякую вам, воїни! Це те, що допоможе повернути додому багатьох наших людей із російського полону. Маємо розуміти зараз і те, що вся напруга, яку ми перенесли в Росію, означає, що вони не можуть спрямувати ще більше тиску на нашу Донеччину", — додав Зеленський.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, з початку доби 28 серпня на фронті відбулося 111 бойових зіткнень. Сили оборони відбивають численні атаки, не допускаючи проривів ворога. Наразі рашисти зосередили зусилля на веденні наступальних дій на Покровському напрямку, де провели третину від усіх боїв на території України. Окрім того, окупанти активізувалися на Куп’янському та Курахівському відтинках.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2024 20:44