Фото: Офіс президента

Зеленський провів низку двосторонніх зустрічей на полях Генасамблеї ООН: деталі

На полях Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй президент Володимир Зеленський провів низку двосторонніх зустрічей. 

Відповідну заяву український гарант розмістив у Telegram.

Зокрема, очільник держави провів зустрічі із лідерами Південно-Африканської Республіки, Кенії, Європейської ради, Ізраїля, Організації Обʼєднаних Націй.

"З лідерами обговорили найважливіші двосторонні питання: зернову ініціативу, захист міжнародного права та стабільності, створення зернових хабів в Африці, ситуацію на полі бою. Дякую за підтримку України!" — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 19 вересня президент Володимир Зеленський 19 вересня виступив на дебатах 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Перед промовою він закликав виключити Росію з Ради безпеки й знову розкритикував ООН за те, що Росія продовжує перебувати при владі, попри загарбницьку війну проти України.

Додамо, 19 вересня президент Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Відомо, що з початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України Ізраїль заявив про свій нейтралітет. З усім тим, країна допомагає нам у гуманітарних питаннях, хоч й відмовляється надавати зброю та оборонне озброєння, зокрема системи ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 08:33