Фото: Офіс президента

Зеленський провів телефонну розмову з Макроном: обговорили Формулу миру та інші важливі питання

У середу, 18 жовтня, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем МакрономСторони констатували необхідність продовження експорту агропродукції чорноморським зерновим коридором, а також обговорили наступні раунди переговорів щодо Формули миру. 

Про це гарант повідомив у своєму Telegram-каналі.

У розмові президент України поінформував колегу про підготовку наступної зустрічі на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав. Також він подякував Макрону за всебічну підтримку України з боку Франції, зокрема за нещодавній пакет оборонної допомоги.

"Україна високо цінує військову допомогу з боку Франції. Важливо, що всі наші домовленості щодо посилення оборонної підтримки з боку Франції виконуються", — наголосив Зеленський.

Також лідери країн обговорили ситуацію на полі бою та найнагальніші потреби українських захисників, насамперед щодо посилення протиповітряної оборони, стосовно далекобійної зброї.

"Ми з президентом Макроном зосередилися на подальших кроках для зміцнення протиповітряної оборони, далекобійних та військово-морських спроможностей України", — додав глава нашої держави.

Президенти України та Франції також обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Близькому Сході. 

"Ми відзначили, що цивільне населення має бути захищене та що подальша ескалація в регіоні є неприйнятною", — додав Зеленський.

Нагадаємо, 28 вересня під час візиту до Києва міністра оборони Франції Себастьєн Лекорню делегація представників компаній, що спеціалізуються на виробництві військової техніки, підписали понад 20 контрактів з українськими промисловцями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2023 18:58