Володимир Зеленський і Себастьєн Лекорню. Джерело: Міністерство оборони Франції

Французькі виробники зброї підписали понад 20 угод в Україні

Під час візиту до Києва міністра оборони Франції Себастьєн Лекорню делегація представників компаній, що спеціалізуються на виробництві військової техніки, підписали понад 20 контрактів з українськими промисловцями.

Про це повідомило Міністерство оборони Франції. Лекорню, прибувши до Києва 28 вересня, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони Рустемом Умєровим, міністром стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним.

На зустрічах обговорювали розвиток французької допомоги Україні, яка стикається з ризиком довготривалого конфлікту. Лекорню наполягав на необхідній "витримці", яку Париж повинен продемонструвати у своїй підтримці України.

"Ми збираємося перейти від логіки продажів із наших запасів до логіки промислових партнерств", — сказав французький міністр оборони.

Його супроводжували представники близько 20 французьких компаній, які спеціалізуються на виробництві бронетехніки, артилерії, безпілотників, техніки для кіберзахисту та розмінування. Вони підписали понад 20 контрактів, листів про наміри чи меморандумів про взаєморозуміння з українськими промисловцями, що "свідчить про мобілізацію французького промислового ноу-хау на підтримку Києва".

Ця поїздка французького міністра стала частиною першого Форуму оборонних індустрій. Для задоволення своїх величезних потреб Україна має намір розвивати власні потужності з виробництва військової техніки.

Нагадаємо, що під час зустрічі в Києві Володимир Зеленський відзначив ефективність наданої Францією військової допомоги, зокрема, зенітно-ракетних комплексів SAMP/T, самохідних артилерійських установок Caesar та далекобійних ракет SCALP-EG. Також окрему увагу приділили посиленню української ППО, що особливо важливо напередодні зимового періоду.

Варто зауважити, що Зеленський під час зустрічі вручив Себастьєну Лекорню орден "За заслуги" ІІ ступеня за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 15:35