Фото: Офіс президента

"Не так все добре, як вони вважали": Зеленський розповів, коли Україна зупинить наступ РФ

Українські Збройні сили перехоплять ініціативу на фронті після надходження в Україну нових партій озброєння. Це в першу чергу стосується ухваленого США військового пакету допомоги.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з очільницею Європейського парламенту Робертою Мецолою у Києві, пише "Укрінформ".

"Так, є постачання, але не ті обʼєми, які були проголосовані (Конгресом США, — ред). Як тільки вони дійдуть, ми зупинимо їх ініціативу на сході держави", — сказав президент.

Глава держави зазначив, що РФ, користуючись нестачею озброєння в України, збільшила чисельність своїх військ на Півночі та Сході. Проте, як наголосив Зеленський, за інформацією України, у ворога "не так все добре, як вони вважали".

Зеленський також висловився стосовно військової допомоги США, яку підтримав Конгрес. Він зазначив, що мають пройти тижні та місяці, щоб обіцяне озброєння надійшло до України. Водночас президент України підкреслив, що Силам оборони допомагає триматися українська зброя, адже її виробництво зросло. Йдеться, зокрема про збільшення виробництва української артилерії, снарядів і дронів, а також ПТРК "Стугна" і "Корсар".

Володимир Зеленський також додав, що вже відбуваються ротації військових, проте замість "бригад, які виводяться, повинні заходити укомплектовані бригади".

Нагадаємо, раніше речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що протягом минулого тижня загострилася ситуація на трьох напрямках фронту. Зокрема, найважчі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Україні, дочекавшись озброєння з нового пакета допомоги від Сполучених Штатів Америки, якнайшвидше потрібно перехопити ініціативу на фронті. Якщо ж ініціатива залишиться на боці Росії протягом усього 2024 року, то це дасть країні-агресорці низку переваг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 17:05