Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів про своє ставлення до "мирних ініціатив" інших країн

Деякі країни світу теж оприлюднюють свої плани для закінчення російської агресії. Тому український План перемоги — не єдина стратегія, яка створена для завершення війни.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю, яке транслював національний телемарафон "Єдині новини". Він зауважив, що зовсім не проти того, щоб обговорити мирні пропозиції інших країн.

"Непогана можливість в листопаді є — засідання G20. Там є усі ці країни. Ми колись запропонували нашу "Формулу миру" в Індонезії на засіданні "двадцятки", — наголосив Зеленський.

Він додав, що наступного місяця зустріч G20 пройде в Бразилії, в якої також є мирна ініціатива щодо завершення війни в Україні.

"У листопаді відбудеться "двадцятка" в Бразилії. Можемо взяти їхні пропозиції. Якщо це об'єднає світ навколо одного плану — я тільки "за", — акцентував Зеленський.

Раніше Україна започаткувала власні мирні ініціативи для дипломатичного врегулювання війни. Йдеться про "Формулу миру" та Саміт миру, зараз пріоритет перейшов до Плану перемоги.

При цьому низка країн запропонували власні "мирні плани" щодо війни в України, зокрема, це зробили Китай і Бразилія. Їх пропозиція полягає у заклику до деескалації ситуації та відновлення прямого діалогу, не вимагаючи від Росії відступу з українських територій.

Нагадаємо, Володимир Зеленський також наголосив, що країни, які не надають Україні допомогу та не підтримують Ії у війні проти російських агресорів, не дізнаються про зміст таємних додатків Плану перемоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 18:53