Петер Сійярто. Джерело:Facebook

"Друзі миру в Україні": Угорщина долучиться до ініціативи Китаю та Бразилії

Угорщина візьме участь у зустрічі ініціативи "Друзі миру" у Нью-Йорку. Її засновують Китай та Бразилія із закликом якнайшвидше розпочати перемовини для припинення війни в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в коментарі угорській агенції MTI. Він заявив, що російсько-українська війна стала однією з провідних тем у порядку денному Генасамблеї ООН.

"Є велика більшість країн, які виступають за мир, і до них належить Угорщина. Але мало європейських країн входять до цієї групи", — заявив Сійярто.

Він додав, що країни Глобального Півдня "втомилися платити свою ціну за війну за тисячі кілометрів від них", та що країни Заходу, мовляв, лише підживлюють війну й ухвалюють рішення, що погіршують ситуацію.

Сійярто заявив, що Угорщина приєднається до ініціативи, яку створюють Китай і Бразилія для просування свого плану припинення війни в Україні, та що там загалом вже 15 країн-учасниць, зокрема, Туреччина, Казахстан, Саудівська Аравія, Мексика, Замбія та Кенія.

"Ініціатори зустрічі вирішили запросити туди три європейські держави — нас, Угорщину, Францію та Швейцарію. Меседж цієї зустрічі — що розв’язки війни в Україні неможливо досягнути на полі бою. Війну в Україні можна завершити тільки шляхом переговорів, і що швидше вони розпочнуться, то більше життів можна буде врятувати, тим меншою буде загроза ескалації та нові руйнування", — сказав Петер Сійярто.

Він зазначив, що офіційний Будапешт вітає ініціативу та готовий брати участь у її роботі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на дебатах Генасамблеї ООН, що так званий "мирний план", який просувають Бразилія та Китай, лише допомагає кремлівському диктатору продовжувати війну. Країни, які шукають альтернативи українській "Формулі миру", насправді підігрують Володимиру Путіну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 20:37