Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Ви допомагаєте Путіну у війні": Зеленський жорстко звернувся до Бразилії та Китаю

Так званий "мирний план", який просувають Бразилія та Китай, лише допомагає кремлівському диктатору продовжувати війну. Країни, які шукають альтернативи українській "Формулі миру", насправді підігрують Володимиру Путіну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на дебатах Генасамблеї ООН.

"Коли дехто пропонує альтернативні та половинчасті плани врегулювання — так звані "набори принципів", — це не лише ігнорує інтереси та страждання українців, яких війна торкнулася найбільше, це не лише ігнорує реальність, а й дає Путіну політичний простір для продовження війни та тиску на світ з метою підкорити собі більше країн", — наголосив він.

Український президент акцентував, що будь-які альтернативні "мирні" ініціативи — це спроба досягнути затишшя, а не припинення війни.

Він припустив, що, можливо, хтось таким чином хоче отримати Нобелівську премію за заморожене перемир'я, але "єдині призи, які Путін дасть натомість, — це нові страждання та катастрофи".

Зеленський зауважив, що якщо якась країна шукає альтернативи або ігнорує будь-який пункт "Формули миру", то "вона сама хоче зробити частину того, що робить Путін".

"І коли китайсько-бразильський дует намагається перетворитися на хор голосів — з кимось у Європі, з кимось в Африці, — який стверджує щось альтернативне повному та справедливому миру, то виникає запитання — в чому справжній інтерес? Усі повинні розуміти — за рахунок України своєї влади не зміцниш", — додав президент України.

За його словами, світ уже пройшов через колоніальні війни та змови великих держав за рахунок тих, хто менший. І всі країни розуміють, чому це має залишитись у минулому. Він висловив переконання, що українці ніколи не приймуть, чому деякі країни підтримують нав'язування такого колоніального минулого Україні замість нормального мирного життя.

"Я хочу миру для свого народу — справжнього та справедливого миру. І я прошу вашої підтримки — від усіх народів світу. Ми не ділимо світ. Я прошу вас про те саме — не поділяйте світ. Будьте єдиними націями, і це принесе мир", — звернувся президент до інших країн.

Нагадаємо, Зеленський, серед іншого, заявив на Генасамблеї ООН, що російська армія під час своїх обстрілів зруйнувала всі українські теплові електростанції, а також значну частину потужностей гідроелектростанцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 18:09