Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Президент Бразилії зробив заяву про війну в Україні

Бразилія залишається нейтральною стороною у війні між Росією та Україною. Бразильська влада відстоює мирне завершення війни й засуджує російське вторгнення.

Про це заявив президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, пише Correio Braziliense.

За його словами, ті, хто хоче діалогу з Бразилією, могли б зробити це до початку війни. Лула також зауважив, що російський диктатор Володимир Путін на початку вересня під час економічного форуму у Владивостоці назвав Бразилію разом з Китаєм та Індією можливими посередниками у досягненні миру.

"Тому для Бразилії важливо не брати участі у війні між Україною та Росією. Тому для Бразилії важливо сказати, що ми хочемо миру, ми не хочемо війни", — зауважив Лула да Сілва.

Раніше, а саме у липні, Міністерство закордонних справ Китаю повідомляло, що китайсько-бразильський "консенсус із шести пунктів" стосовно завершення війни в Україні отримав "позитивні" відгуки з понад 110 країн світу. Пекін готовий зміцнити контакти та координацію зусиль для реалізації цього документа.

Як відомо, 23 травня 2024 року уряди Бразилії та Китаю опублікували спільну заяву щодо розв'язання питання війни між Росією та Україною, виступаючи за політичні переговори для досягнення миру й закликали провести конференцію з цього приводу.

Нагадаємо, у вересні президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом підтримав "мирний план" Китаю і Бразилії. Токаєв зауважив, що у військовому плані Росія начебто є непереможною, а подальша ескалація війни призведе до непоправних наслідків для всього людства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2024 02:45