Фото: dsnews.ua

У Бразилії заблокували доступ до соцмережі X Ілона Маска: яка причина

Бразильський регулятор телекомунікацій заявив 30 серпня, що припиняє доступ до соціальної мережі Ілона Маска X у країні, щоб виконати ухвалу судді, який уже кілька місяців веде судову тяганину з інвестором-мільярдером.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, популярна соціальна медіаплатформа у четвер увечері пропустила встановлений судом термін для призначення законного представника у Бразилії, що й спричинило призупинення діяльності. Маск стверджував, що суддя Верховного суду Олександр де Мораєс намагався запровадити невиправдану цензуру, тоді як суддя наполягав на тому, що соціальні мережі потребують регулювання мови ворожнечі.

"Вони закривають головне джерело правди в Бразилії", — написав Маск у своєму повідомленні на X у п'ятницю.

Рішення судді може призвести до втрати X одного з найбільших і найбажаніших ринків у той час, коли Маск має труднощі з доходами від реклами на цій платформі. X залишався доступним у Бразилії у п'ятницю ввечері, хоча деякі бразильці написали на інших платформах, що їхній доступ до X вже заблокований. Три найбільші оператори зв'язку країни заявили, що почнуть блокувати доступ з півночі (03:00 за Грінвічем у суботу), згідно з повідомленням місцевого агентства UOL.

Конфліктна ситуація призвела до заморозки цього тижня банківських рахунків провайдера супутникового інтернету Starlink в Бразилії. Starlink — підрозділ ракетної компанії SpaceX, очолюваної Маском.

У своїй ухвалі Мораєс ухвалив призупинити діяльність компанії X (раніше Twitter) у Бразилії доти, доки вона не виконає всі відповідні судові постанови, включаючи виплату штрафів на суму понад три мільйони доларів, а також призначення місцевого представника, як того вимагає бразильське законодавство.

Раніше повідомлялось, що американський бізнесмен Ілон Маск отримав статус найбагатшої людини планети за даними Bloomberg Billionaires Index. При цьому жоден громадянин України до цього переліку не потрапив.

Нагадаємо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп запропонує мільярдеру Ілону Маску посаду у його адміністрації. Це відбудеться в разі перемоги представника республіканців на президентських виборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 31.08.2024 11:36