Фото ілюстративне. Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Росія зруйнувала всі українські теплові електростанції, — Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН

Російська армія під час своїх обстрілів зруйнувала всі українські теплові електростанції, а також значну частину потужностей гідроелектростанцій.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на дебатах Генасамблеї ООН у середу, 25 вересня.

Він наголосив, що, таким чином кремлівський диктатор Володимир Путін хоче «спонукати Україну до миру».

"Уявіть, будь ласка, вашу країну зі зруйнованою на 80% енергосистемою. З такими масштабами руйнувань, що це буде за життя?" — зазначив Зеленський.

Український президент наголосив, що через російські атаки по інфраструктурі мільйони українців можуть залишитися без тепла взимку.

"Росіяни продовжують атакувати нашу енергетичну інфраструктуру. Зараз Російська Федерація знищила всю нашу теплорозподільну та теплогенераційну інфраструктуру. Потенційно мільйони людей, мільйони українців можуть залишитися без тепла взимку. Саме цього прагне Путін", — акцентував Володимир Зеленський під час свого виступу на Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що війна в Україні не може тривати роками через ресурсний "голод" Російської Федерації. Країна-агресор спирається у своїх військових потребах на Іран та Північну Корею, що дозволяє їй залишатися на плаву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 17:25