Фото: Офіс президента

У Зеленського пояснили, чому заяви про довгу війну в Україні не мають логіки

Війна в Україні не може тривати роками через ресурсний "голод" Російської Федерації. Країна-агресор спирається у своїх військових потребах на Іран та Північну Корею, що дозволяє їй залишатися на плаву.

Таку заяву зробив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі YouTube-каналу "РБК-Україна".

Він підкреслив, що заяви про довгу війну в Україні та потенційні територіальні поступки не мають жодної логіки, адже ці розмови були актуальними на початку повномасштабного вторгнення Росії, але не зараз.

"До речі, наші партнери, деякі з них говорять про те, що війна може бути довгою. А навіщо ви це робите? В мене завжди питання. Ну, дивіться, зрозумілі ресурсні можливості Росії, зрозумілі виробничі можливості Росії, зрозуміли, що Росія сьогодні в ресурсному дефіциті, так само як і Україна. І тому спирається на ресурсні можливості Ірану, Північної Кореї", — сказав Подоляк.

Посадовець наголосив, що Росія перебуває в тяжких соціальних випробуваннях, які стосуються в першу чергу економіки агресора. Саме у цьому контексті розмови про довгу війну є недоцільними.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що війна в Україні закінчиться лише тоді, коли російський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що вторгнення було помилкою. Втім, наразі диктатор ще не дійшов такого висновку. За словами очільника польського МЗС, причиною для зупинення війни було б відведення військ на ті межі, які є міжнародно визнаними кордонами обох держав.

На думку державного секретаря США Ентоні Блінкена, задля досягнення миру в Україні, країнам Заходу необхідно зупинити військову співпрацю Російської Федерації з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю.

Своєю чергою міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виклала ключові моменти можливих мирних переговорів, спрямованих на припинення російської агресивної війни в Україні.

Нагадаємо, Китайська Народна Республіка закликала Росію та Україну негайно припинити вогонь та сісти за стіл переговорів, а також утриматися від санкцій. Це, на думку Пекіна, врегулює війну між двома державами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 14:59