Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Мирні переговори між РФ та Україною: Бербок окреслила ключові фактори

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виклала ключові моменти можливих мирних переговорів, спрямованих на припинення російської агресивної війни в Україні.

Про це Бербок заявила на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, повідомляє Spiegel. За її словами, мир означає, що існування України як вільної та незалежної країни гарантоване. Це означають гарантії безпеки.

"З одного боку, ми "дуже вдячні, що все більше і більше наших партнерів у світі замислюються над тим, як можна покласти край цій війні. Нам це потрібно. Нам потрібно покласти край цій війні", — сказала Бербок.

Водночас вона наголосила, що це не може означати бездіяльність, доки кінця війні не видно, а президент Росії Володимир Путін не сів за стіл переговорів. Бербок також заявила, що "не можна просто стояти осторонь і дивитися, як Росія знищує частини України, що залишилися".

Одна тема, очевидно, була особливо близька її серцю у її критиці Росії: викрадення українських дітей у Росію. За даними України, з початку війни було викрадено щонайменше 19 500 дітей і менше ніж 400 повернулися.

"Росія вчиняє ці злочини вже 923 дні, дітей викрадають та катують 923 дні. Ми не заспокоїмося, поки діти не повернуться до своїх родин", — сказала Бербок.

Звертаючись до посла Росії в ООН Василя Небензі, Бербок сказала: "Ви можете обдурити себе. Найсильніша людина у вашій країні може сховатися за викраденими дівчинками-підлітками. Але ти не зможеш обдурити світ".

На думку державного секретаря США Ентоні Блінкена, задля досягнення миру в Україні, країнам Заходу необхідно зупинити військову співпрацю Російської Федерації з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю.

Своєю чергою міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив під час засідання Ради безпеки ООН, що Російська Федерація скоює злочин геноциду, викрадаючи дітей на тимчасово захоплених українських територіях. Він порівняв росіян із нацистами часів Другої світової війни.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що війна в Україні закінчиться лише тоді, коли російський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що вторгнення було помилкою. Втім, наразі диктатор ще не дійшов такого висновку. За словами очільника польського МЗС, причиною для зупинення війни було б відведення військ на ті межі, які є міжнародно визнаними кордонами обох держав.

Нагадаємо, раніше Сікорський заявляв, що окупований росіянами Крим необхідно передати під мандат Організації Об'єднаних Націй, щоб там змогли провести референдум. За його словами, півострів має важливе стратегічне значення для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 09:59