Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Польщі запропонували передати Крим під мандат ООН для підготовки "чесного референдуму"

Окупований росіянами Крим необхідно передати під мандат Організації Об'єднаних Націй, щоб там змогли провести референдум. Півострів має важливе стратегічне значення для України.

Про це заявив очільник міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише "Interfax-Україна".

За словами міністра, Крим має ключове значення, якщо обговорюватимуть умови миру між Києвом та Москвою. Він додає, що, якщо обидві країни захочуть, то у питанні щодо півострова можна було б знайти рішення.

"Крим символічно важливий для Росії, і особливо для Путіна, але стратегічно важливий для України. Тому я не бачу, як вони зможуть домовитися без демілітаризації Криму", — наголосив Сікорський.

Також очільник МЗС Польщі зауважив, що Крим можна передати під мандат ООН із місією з підготовки чесного референдуму після перевірки того, хто є законними жителями півострова. Він зазначив, що "сказати українцям, щоб вони не воювали за Крим" було великою помилкою західних країн, зокрема Сполучених Штатів Америки. 

"Якби українці воювали в Криму, нехай навіть символічно, Путін, можливо, не зважився б на Донбас", — додав Сікорський.

Нагадаємо, раніше Сікорський повідомляв, що переговори щодо створення давно анонсованого українського легіону в Польщі все ще тривають. При цьому українські військові, ймовірно, готуватимуться на польській території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2024 10:35