Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Міністри Сибіга та Сікорський пояснили, яка ситуація з українським легіоном у Польщі

Переговори щодо створення давно анонсованого українського легіону в Польщі все ще тривають. При цьому українські військові, ймовірно, готуватимуться на території сусідньої держави.

Про це повідомили міністри закордонних справ Польщі й України Радослав Сікорський і Андрій Сибіга під час прес-конференції в МЗС.

"В угоді, яку підписали Зеленський із Туском, є положення, які передбачають взаємодію обидвох сторін у підготовці українського військового підрозділу на території Польщі, який складатиметься з добровольців громадян України, які проживають за кордоном", — зазначив Сибіга.

Він додав: для того, щоби це перейшло в практичну площину, потрібно реалізувати певні практичні кроки на рівні міністерств оборони.

"Вони зараз на стадії фіналізації. Й оскільки це чутливе питання, то після того, як будуть завершені необхідні підготовчі заходи, цей проект перейде в практичну площину", — пояснив він.

Сікорський підтвердив слова Сибіги та пояснив, що країни обговорювали справи щодо набору українців до українського легіону в Польщі.

"Ми не будемо вдаватися в подробиці, щоби не давати Росії додаткову інформацію та шанси на саботажі. Але треба сказати, що ми дещо просунули справу вперед. Польща підтримує готовність підготувати український підрозділ на нашій території Польщі", — зауважив міністр закордонних справ Польщі.

Нагадаємо, в липні в Міністерстві оборони Чехії заявляли, що вивчають досвід Польщі щодо створення легіону добровольців з українців. При цьому вони можуть бути й чеськими громадянами, але українського коріння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.09.2024 20:53