Яна Чернохова. Джерело: соцмережа X

У Чехії планують створити легіон добровольців, який складатиметься з українців

Міністерство оборони Чехії вивчає досвід Польщі щодо створення легіону добровольців з українців. При цьому вони можуть бути й чеськими громадянами, але українського коріння.

Про це заявила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова в ефірі Interview ČT 24.

"Ми хочемо продовжувати підготовку українських солдатів, тож чому би не охопити цим процесом, можливо, вже чеських громадян, які зараховують себе до української національності, та сформувати якийсь підрозділ", - сказала Чернохова.

Вона наголосила, що, як і в Польщі, зарахування солдатів до такого підрозділу в Чехії має бути добровільним.

Як відомо, нещодавно Україна та Польща підписали угоду про гарантії безпеки. Зокрема, вона передбачає, що на території Польщі сформують Український легіон з українців, які проживають у країнах Європейського Союзу.

У середині липня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що охочих вступити до Українського легіону вже декілька тисяч осіб. При цьому Польща не шукає українців для набору, таку процедуру реалізують за допомогою українських консульств.

Нагадаємо, що українські біженці, які зараз тимчасово проживають у Чехії, з 1 серпня отримуватимуть дещо більші виплати. Розмір допомоги цього разу змінили у зв’язку зі скасуванням безплатного житла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.07.2024 22:55