Фото: Офіс президента

Чи можливі зараз переговори з Путіним щодо війни в Україні: відповідь МЗС Німеччини

На цей момент російський диктатор Володимир Путін не готовий до мирних переговорів щодо війни з Україною. Німеччина робить усе можливе, щоб дипломатичним шляхом змусити Росію припинити агресію.

Таку заяву зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише BildВона наголосила, що наразі Росію не вдається переконати, тому Україна повинна отримувати підтримку для захисту своїх громадян. Бербок також відповіла на запитання про те, чи можливі переговори з російським диктатором Володимиром Путіним. 

"Я б хотіла, щоб ми могли вести переговори. Але наразі йдеться не про те, що ви хочете, а про те, що потрібно дивитися правді в очі", — сказала глава МЗС Німеччини.

Бербок наголосила, що ця правда полягає в "жорстокій агресивній війні Росії".

Нагадаємо, Україна найближчим часом може отримати новий "мирний план" для врегулювання війни з Російською Федерацією. Його ініціюють Індія та Франція.

Раніше Путін на переговорах із делегацією з африканських країн заявив, що "Україна, а не Росія відмовляється від мирних переговорів". Він почав скиглити, що Володимир Зеленський підписав відповідний документ, який унеможливлює переговори із країною-агресоркою.

Водночас Зеленський під час зустрічі з африканською делегацією у Києві заявив, що мирні переговори з РФ можливі тільки після повного виведення російських військ з окупованих територій України. Він наголосив, що усі нації світу заслуговують на те, щоб жити вільно, без навʼязування чужої волі військовим чи політичним шляхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 15:59