Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Росія планує обстріли трьох українських АЕС, — Зеленський

Цієї осені російські терористи можуть атакувати українські атомні електростанції. Вони зроблять їх своїми мішенями для того, щоби завдати ще одного удару по енергетичній системі України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН. Він зауважив, що російський диктатор порушив велику кількість норм і правил, і він не зупиниться сам. Росію можна лише змусити до миру.

За словами Зеленського, у цій війні варто зупинити агресора, який є порушником Статуту ООН. Український президент наголосив, що на тлі наближення зими Росія знову намагається знищити українську енергосистему.

"І цієї осені вони навіть цинічніші. Вони готові зробити мішенню наші атомні електростанції, три АЕС. У нас є така інформація та докази цього. Якщо Росія готова зайти так далеко, це означає, що ваші цінності не мають значення для Москви", — наголосив Володимир Зеленський.

Він також акцентував, що "Формула миру", яку пропонує Україна, має на меті захистити статут ООН та інші міжнародні правила. Також український президент запросив на другий Глобальний саміт миру Китай, Бразилію, раніше таке ж запрошення надіслали Індії.

Як відомо, найближчими днями Зеленський за два дні двічі зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Перемовини відбудуться цього тижня.

Нагадаємо, 13 вересня у прес-службі НАЕК "Енергоатом" повідомляли, що за останні декілька тижнів енергетики зафіксували понад 100 російських дронів і крилатих ракет, які пролітали неподалік українських атомних електростанцій. Такі дії агресора становлять загрозу для всього світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 23:33