Фото: Офіс президента

Зеленський у Вільнюсі провів незапланову зустріч із Макроном: про що домовились

На саміті НАТО, що триває зараз у Вільнюсі, президент України Володимир Зеленський має незаплановані зустрічі. Зокрема, такими були перемовини із президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Про результати розповіли в Офісі президента:

"У межах участі в саміті НАТО Президент України Володимир Зеленський провів незаплановану зустріч із глава Української держави докладно поінформував президента Франції про ситуацію на полі бою за основними напрямками наступальних операцій", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Зеленський подякував Франції за потужну військову допомогу, зокрема далекобійні ракети SCALP, і розповів про подальші оборонні потреби України.

"Лідери домовилися працювати над розробкою багаторічної та прогнозованої програми оборонної підтримки України", — наголосили в ОП.

Нагадаємо, президент Зеленський зустрівся також із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Вони домовились про навчання українських пілотів, яке розпочнеться вже у серпні. 

Також у Вільнюсі президент України провів перемовини із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, премʼєром Великої Британії Ріші Сунаком та прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі.

Зеленський обговорював зі світовими лідерами членство нашої держави в НАТО та домовлявся про оборонну допомогу для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.07.2023 16:53