Фото: Офіс президента України

Зеленський відзначив ефективність мобільних вогневих груп, які знищують "шахеди" (відеозвернення)

Під час вечірнього відеозвернення 4 грудня президент Володимир Зеленський відзначив роботу протиповітряної оборони. Саме мобільні групи знищили більшість "шахедів", які атакували Україну 3 грудня.

Текст звернення з'явився у Telegram Зеленського. Глава держави наголосив, що тільки за минулу ніч, під час чергового нальоту "шахедів", вдалося знищити 18 дронів. 

"Більшість. Більшість зі знищених — результат саме мобільних вогневих груп. Так і має бути. Я дякую всім, хто тренує воїнів таких груп і хто працює для їхнього забезпечення всім необхідним", — сказав президент.

Він також заявив, що у ніч на 4 грудня гарно відпрацювали мобільні вогневі групи в Миколаївській, Херсонській, Івано-Франківській та Кіровоградській областях. 

"Я вдячний вам особисто, хлопці, та всім іншим, хто щодня й щоночі на чергуванні в різних наших регіонах. Також відзначу воїнів Повітряних сил: наших льотчиків, інженерів, зенітників та підрозділи ППО Сухопутних військ. Ваша уважність, воїни, і влучність — це стійкість усієї нашої держави та наших міст", — додав Зеленський.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що від щільності розташування протиповітряної оборони, особливо мобільних вогневих груп, залежить результат їхньої роботи. Такі мобільні вогневі групи є не лише у складі Повітряних сил, а й усіх Сил оборони — у прикордонників, Нацгвардії, Сухопутних військ.

Додамо, за даними Повітряних сил ЗСУ, вночі 4 грудня війська країни-агресорки атакували територію України іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед" та керованою авіаційною ракетою Х-59. Протиповітряна оборона працювала у щонайменше дев'яти областях України. В результаті бойової роботи знищено 18 ударних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 22:32