Зеленський вимагає дебатів у межах українського пункту на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН

22 ВЕРЕСНЯ 2021 13:13

«Для України важливо, щоб протягом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї під вашим головуванням держави-члени провели повноцінні дебати у межах українського пункту «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», – сказав Глава держави.

Під час робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, міністром закордонних справ Мальдівської Республіки Абдуллою Шахідом, повідомляє Офіс Президента, передає TrueUA.

Володимир Зеленський ознайомив президента 76-ї сесії Генасамблеї ООН з підсумками саміту Кримської платформи та акцентував увагу на тому, що досягнення кінцевої мети цієї ініціативи – повернення Криму – є шляхом до відновлення поваги до Статуту ООН.

Він наголосив на важливості схвалення на пленарному засіданні двох резолюцій Генеральної Асамблеї, які Україна спільно з партнерами планує подати на розгляд: «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна» та «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів».

«Ці документи є практичним інструментом із захисту прав людини на окупованій території та запобігання подальшому перетворенню Криму на військову базу з ядерною зброєю – прямій загрозі для глобальної безпеки», – зауважив Президент України.

Зауважимо, ООН не брала участі в установчому саміті «Кримської платформи», що проходив у Києві 23 серпня.

Політика, 22.09.2021 13:13