Фото: Офіс президента

Зеленський вперше зустрівся із новим прем'єром Британії: про що говорили

У середу, 10 липня, президент Володимир Зеленський у Вашингтоні вперше провів зустріч із новопризначеним прем’єр-міністром Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Кіром Стармером.

Про це повідомив Офіс президента.

"Дякуємо, що ви з нами із самого початку повномасштабного російського вторгнення. Дякуємо за всі військові та фінансові пакети й підтримку. Вранці я прочитав ваші повідомлення про дозвіл на використання ваших дуже потужних і якісних ракет Storm Shadow по військових об’єктах на території РФ. Ми дуже вдячні!" — наголосив Зеленський.

За даними ОП, у ході зустрічі Зеленський та Стармер обговорили подальше розширення далекобійних можливостей України у співпраці з іншими партнерами. Окремо лідери приділили увагу результатам Саміту миру та підготовці тематичних конференцій щодо втілення його рішень.

Крім того, український гарант та британський прем'єр розглянули перспективи розвитку українського флоту за підтримки Великої Британії. Зеленський відзначив лідерство Великої Британії в коаліції морських спроможностей.

Як очікується, 11 липня президенти Сполучених Штатів Америки Джо Байден і України Володимир Зеленський проведуть переговори. Лідери країн зустрінуться перед засіданням Ради НАТО — Україна.

Нагадаємо, у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський провів зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Під час перемовин український лідер відзначив критичну важливість термінового постачання в Україну додаткових систем протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2024 23:30