Фото: Офіс президента

Зеленський заінтригував заявою про нові оборонні і політичні домовленості

Президент Володимир Зеленський заявив про нові оборонні та дипломатичні домовленості. За словами глави держави, головне завдання влади, щоб наші воїни відчували посилення.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента.

Обстріл Костянтинівки

За словами глави держави, сьогодні важкий день виявився для усієї країни.

"Станом на цей час у Костянтинівці Донецької області після удару російських терористів понад 30 поранених. 16 людей убиті. Мої співчуття всім, хто втратив рідних, хто втратив близьких! На місці удару працювали всі служби — розбирали завали, рятували людей. Я вдячний усім у світі, хто засудив цей черговий прояв російського зла та підтримує Україну, наших людей. І дуже важливо, що відповіддю на російський терор була виключно ще більша консолідація світу", — йдеться у заяві.

Дипломатичний фронт

У Києві 6 серпня відбулося кілька вагомих міжнародних подій.

"Візити партнерів. Данія — Прем’єр-міністр Метте Фредеріксен. Сполучені Штати — держсекретар Блінкен. Перші леді та джентльмени держав-партнерів, які взяли участь у цьогорічному Саміті — і цей уже третій Саміт перших леді та джентльменів присвячений надзвичайно важливій і чутливій темі, а саме — тому, як проходимо через цю війну, як наші серця й душі переживають війну. Тому, як долати біль війни. Ментальне здоров’я, ментальна стійкість людей", — заявив глава держави.

Саміт Тримор'я

Володимир Зеленський звернувся до лідерів — учасників саміту Триморʼя, великого регіону, який є одним із джерел європейської міцності.

"Балтійське море, Чорне та Адріатика — усі країни нашої частини Європи. Саміт відбувся в Румунії. Я закликав усіх наших партнерів, наших сусідів і надалі берегти єдність у Європі", — сказав президент.

Зеленський зазначив, що за цей день маємо нові оборонні домовленості.

"Нові політичні, гуманітарні домовленості. Готуємо й нову міжнародну комунікацію, щоб цей тиждень із погляду нашої зовнішньополітичної роботи ще додав активності. Щоб наші воїни, увесь наш народ відчули більше посилення", — сказав гарант.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на продовження заборони імпорту українського зерна. Обмеження у п'яти країнах Євросоюзу планують продовжити і після 15 вересня. Глава держави взяв участь у саміті лідерів країн Ініціативи трьох морів та звернувся до Румунії, Болгарії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови і Єврокомісії. За словами Зеленського, зараз незрозуміло, чому коли українські порти горять щоночі, наша країна ще має турбуватися про припинення наземного експорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 23:59