Фото: Офіс президента

Зеленський завтра прибуде з візитом до штаб-квартири НАТО, — речниця Альянсу

У четвер, 17 жовтня, президент Володимир Зеленський прибуде з офіційним візитом до Брюсселя. 

Про це повідомила речниця Північноатлантичного альянсу Фара Дахлалла.

"Генеральний секретар НАТО вітатиме президента України Зеленського в штаб-квартирі НАТО 17 жовтня в ході зустрічі міністрів оборони НАТО", — повідомила речниця Альянсу.

Посадовиця зауважила, що 17 жовтня о 18:20 у Брюсселі пройде спільна прес-конференція за результатами перемовин Зеленського і генсека НАТО Марка Рютте.

Крім того, очікується, що Зеленський виступить на саміті ЄС, де представить партнерам План перемоги. Того ж дня у штаб-квартирі відбудеться зустріч Ради Україна-НАТО.

Зауважимо, за даними The Washington Post, український лідер Володимир Зеленський мав представити свій план перемоги на зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Вона мала б відбутися 12 жовтня. Проте наразі захід відтермінували, але нова дата поки не відома.

Водночас 14 жовтня під час свого вечірнього відеозвернення Зеленський заявив, що цього тижня Україна представить всім європейським партнерам свій План перемоги над російськими загарбниками. Він зазначив, що представлення Плану відбуватиметься публічно. До того ж разом із Планом буде оприлюднено і перші реакції партнерів на мирний документ України.

Нагадаємо, 15 жовтня президент Європейської Ради Шарль Мішель запросив українського президента Володимира Зеленського на саміт глав країн-членів ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.10.2024 21:58