Фото: Офіс президента

Шарль Мішель запросив Зеленського на саміт Ради ЄС для представлення Плану перемоги

Президент Європейської Ради Шарль Мішель запросив українського президента Володимира Зеленського на саміт глав країн-членів ЄС.

У своєму дописі у соцмережі X посадовець наголосив, що український президент має озвучити ситуацію на фронті і представити план перемоги.

Варто зауважити, що саміт Євроради має відбутися вже цього тижня, а саме 17-18 жовтня.

"Я запросив президента Володимира Зеленського на саміт Європейської ради у четвер, 17 жовтня, щоб підбити підсумки останніх подій у війні Росії проти України і представити свій план перемоги", — написав очільник Євроради.

Зауважимо, за даними The Washington Post, український лідер Володимир Зеленський мав представити свій план перемоги на зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Вона мала б відбутися 12 жовтня. Проте наразі захід відтермінували, але нова дата поки не відома.

Водночас 14 жовтня під час свого вечірнього відеозвернення Зеленський заявив, що цього тижня Україна представить всім європейським партнерам свій План перемоги над російськими загарбниками. Він зазначив, що представлення Плану відбуватиметься публічно. До того ж разом із Планом буде оприлюднено і перші реакції партнерів на мирний документ України.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко заявив, що 16 жовтня президент Володимир Зеленський виступить на засіданні Верховної Ради та представить громадянам План перемоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2024 22:36