Зеленський заявив про підготовку до другого етапу евакуації з "Азовсталі"

07 ТРАВНЯ 2022 23:02

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до громадян 7 травня повідомив, що він із командою щоденно шукає такий дипломатичний варіант, який може спрацювати, щоб вивести українських захисників із Маріуполя.

За його словами, перший етап евакуаційної місії з "Азовсталі" завершено, пише TrueUA.

"Дякую командам Міжнародного комітету Червоного Хреста і Організації Об'єднаних націй, які допомогли провести нам перший етап евакуаційної місії з "Азовсталі". Вдалося врятувати понад 300 людей: жінок, дітей. Фактично ми вивели цивільних з "Азовсталі" і готуємо зараз другий етап евакуаційної місії: поранених і медиків. Звичайно, якщо всі виконають домовленості. Звичайно, якщо не буде брехні", – сказав президент.

Зеленський додав, що, безумовно, працює з командою і над тим, щоб вивести українських військових – усіх героїв, які захищають Маріуполь.

"Це надзвичайно складно, але важливо. Впевнений, усі розуміють головну причину цієї складності, а також, де ця причина перебуває. Але ми не втрачаємо надії, ми не зупиняємось, щоденно шукаємо такий дипломатичний варіант, який може спрацювати", – наголосив він.

Команда президента готує завтра, 8 травня, продовження гуманітарних коридорів для усіх мешканців Маріуполя та навколишніх населених пунктів.

Нагадаємо, 6 травня з території меткомбінату "Азовсталь" вдалося вивезти 50 людей.

Війна, 07.05.2022 23:02