Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Скріншот

Зеленський заявив про плани скоротити склад уряду

Президент України Володимир Зеленський висловився про бажання скоротити склад уряду країни. Це пов'язано з тим, що у в бюджеті є дефіцит коштів для фінансування його утримання.

Відповідну заяву він зробив під час прес-конференції за підсумками 2023 року.

"Я хочу цей уряд скоротити, я не маю коштів на його утримання", сказав глава держави.

Щодо своєї команди, то за словами президента, у нього вона невелика, всього "5-6 менеджерів".

"У мене вона невелика, 5–6 менеджерів. [Якщо скоротити, ред.], то ми станемо з вами слабкішими — буде менше ППО, менше допомоги, не можу дозволити цього собі", заявив Зеленський.

Разом з тим, глава держави також вказав на необхідність виділення коштів на кампанію з мобілізації та уточнив, що у нього "попросили 500 мільярдів" на цей захід.

Також Зеленський сказав, що не може розпустити Верховну Раду під час війни попри те, що серед чинних депутатів викривають корупцію. Утім, він пообіцяв справедливі вироки. Водночас глава держави наголосив на необхідності внесення змін до українського законодавства, які дозволять провести вибори.

"Якщо ми готові на такі шляхи зміни Верховної Ради, треба змінювати українське законодавство і проводити вибори — все, що можна зробити з депутатами", — сказав Зеленський.

Зауважимо, попередня велика прес-конференція українського гаранта відбулася 6 червня 2023 до Дня журналіста. Вона тривала півтори години й пройшла в Маріїнському палаці. Тоді у ній взяли участь 18 різних ЗМІ, представники лише українських медіа. Ще одну велику прес-конференцію Володимир Зеленський провів у першу річницю повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2023 року.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна повинна продовжувати боротися, тому що чим більше Росія відступить — тим вона буде слабкішою. На запитання журналіста про те, що для президента означає перемога у війні з Росією, Зеленський відповів, що люди поділилися і думки в суспільстві різняться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 20:37